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County of Alameda, General Services Agency – Purchasing

RFP No. 900977, Addendum No. 2

COUNTY OF ALAMEDA

QUESTIONS ANSWERED
to

REQUEST FOR PRE-QUALIFICATION No. 901362
for

BOND, DISCLOSURE AND ON-GOING DISCLOSURE COUNSEL SERVICES

Alameda County is committed to reducing environmental impacts across our entire supply chain. 

If printing this document, please print only what you need, print double-sided, and use recycled-content paper.

Responses to Written Questions

Q1) Page 15 of the RFPQ, Section L.5 “Bidders Information and Acceptance”, web pages for the 

· Small Local Emerging Business Program

[http://acgov.org/auditor/sleb/overview.htm]

Tells the bidders that do not meet the definition of Small Local Emerging Business (SLEB) do not qualify for a bid preference and must subcontract with a firm meeting the SLEB definition “in order to be considered for award”.

Is a respondent that is not a SLEB and does not partner with a SLEB deemed ineligible for consideration as a member of the prequalified pool?

A1) Bidder must determine what type of services can be subcontracted, if not bidding as a SLEB Prime.  If a Bidder is taking an exceptions to the RFPQ SLEB requirement, please use form on page 21 of the RFPQ (Exceptions, Clarifications, Amendments) and explain the reason for taking an exception.  The County is under no obligation to accept an exception.  The County may consider waiving the SLEB requirement after all submittals have been reviewed.
Q2) Page 11 of the RFPQ, Section I. Evaluation Criteria/Selection Criteria, Small Local Emerging Business Preference (SLEB).

This section indicates that the bidder that have the SLEB component will receive an additional five percent of the points accrued.  That seems to imply that, although a non-SLEB respondent will not receive the additional points, or bid preference, the bidder would at least be eligible for inclusion in the pool as long as it meets the minimum point total required to qualify.


Is a bidder that is not a SLEB eligible to become prequalified but must simply forfeit the bid preference in the evaluation process?

A2) Bidders’ responses will be evaluated according to each evaluation criteria and their respective weights including the SLEB preference.  Please see additional information in A1 and A3 response.
Q3) Questions regarding who are non-SLEB bidders.  Does the requirement to subcontract with a SLEB apply to this RFPQ?  Considering that the provision of legal advise could not be easily subcontracted, would the County waive this requirement?

A3) Yes, the RFPQ requires that bidder not meeting the definition of a SLEB subcontract with one or more County certified SLEBs.  Please see additional information in A1 response.
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